Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de eerste tijd na de bevalling verandert er veel in het lichaam. Een zwangerschapscursus helpt om het lichaam te leren kennen en goed met deze veranderingen om te gaan. Door te oefenen gaat u met vertrouwen de verschillende fasen van de zwangerschap en de bevalling tegemoet.

Zwangerschapscursus volgens Mensendieck

De zwangerschapscursus op maat wordt gegeven volgens de methode Mensendieck. In de cursus bespreken we perstechnieken en krijgt u algemene informatie over zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Daarnaast is er aandacht voor houding en beweging in het dagelijks leven. En we gaan natuurlijk aan de slag met oefeningen. U krijgt oefeningen om zwangerschapsklachten te voorkomen of te behandelen. Daarnaast leert u door adem-, ontspannings- en concentratieoefeningen u goed voor te bereiden op de bevalling.

Voor wie is een individuele zwangerschapscursus geschikt?

In de zwangerschapsbegeleiding op maat is volop ruimte voor eigen wensen. Denk hierbij aan de inhoud of het individueel of juist samen met uw partner volgen van de cursus. Maar ook wanneer u te laat bent voor andere cursussen of een ‘last minute’ cursus wilt volgen is individuele begeleiding een perfecte manier om u voor te bereiden op de bevalling en de tijd daarna.